Skogsmulle!


Härliga skogspromenader!

Säga vad man vill om Falcons alla idéer, men i skog och mark gör han oss så stolta att våra hjärtan håller på att spricka. Vi går alltid med honom i en tunn löst hängande lina vilket gör att vi kan korrigera honom om han är på väg att göra något fel. Än så länge har vi i stort sett inte behövt göra några korrigeringar, han är så suveränt duktig lös. Han håller sig ungefär 15 meter ifrån oss, håller koll på oss med jämna mellanrum hela tiden och följer rätt riktning när jag pekar åt höger eller vänster. Han har dessutom inte struntat i en enda inkallning trots goa dofter att spåra. Jag är helt imponerad! Häromdagen kom en joggare förbi, han var jätteduktig ända tills hon plötsligt stannade och började prata med mig. Typiskt! Klart att han trodde att hon ville ha en riktigt stor blöt puss- det vill väl alla som pratar med matte? 

Vi har dessutom tagit in granen. Jag bävade för detta men än så länge har det gått superbra! Vi spanar på honom när han är nära den och då tittar han alltid på oss som om han försökte säga: "Men, nu får ni väl ge er...såååååå ouppfostrad är jag ändå inte."

Men det är klart...vi har ju inte nått mållinjen (julafton) ännu...ska väl inte ropa hej innan man kommit över ån.

Snögubben!


Sex månader stor!

Falcon är nu sex månader!!!! Otroligt vad tiden går snabbt. På uppfödarens hemsida kan man i gästboken läsa om syskonen som är underbara och busiga. Precis som Falcon! Han hoppar fortfarande som en tokstolle på diskbänk och bord och snor allt han kommer åt... men vi kämpar vidare med "nej-övningar" och inomhuslina när det behövs. Skam den som ger sig.

För ett par veckor sedan fick han åka akut in till djursjukhuset. Någonting hade fastnat på hornhinnan, borrat sig in och skadat denna. Hela ögat såg helt förvrängt ut. Vi var livrädda för att ögat skulle vara skadat, ångestfyllda för att behöva lämna honom på djursjukhuset själv i flera timmar och nervösa för allt som skulle kunna gå galet. Allt gick dock kanon! Veterinärerna var så förtjusta att de knappt ville lämna honom ifrån sig. Puh.... och ögat repade sig....puh..... tratten var han så klart inte förtjust i men de galna dagarna har vi lagt bakom oss.

Falcon börjar bli riktigt stor nu. rejäl i kroppen, vildare i lekarna med andra hundar och faktiskt mer lyhörd för våra ord och uppmaningar. Det känns verkligen bara roligare och roligare!

Snart är det dags att ta in julgranen....hmmm....hur i hela friden det ska gå till. Vi får väl bura in granen med kompostgaller och sätta hela släkten innanför. Ha, ha!

RSS 2.0