Falcon och Bella!


Falcon och Charles!


Polare!

Falcon har hälsat på sina polare "Bella" och "Charles" i skånska Löberöd. Bella tyckte killarna var besvärliga och försökte som vanligt sätta dem på plats. Charles och Falcon däremot rusade runt och busade som två tokstollar. Falcon var superduktig tillsammans med Amanda- en liten femtonmånader gammal tjej som precis lärt sig tulta runt. var lite orolig över hans hoppande men det gick bra. Inomhus fick han finna sig i att ligga kopplad men det var inga problem.

PS: vi är inne i en riktig tonårsperiod nu! Han mopsar sig på ett helt annat sätt än tidigare....puh....nu gälller det att visa var skåpet ska stå. Sonen tyckte att vi ska låta Falcon få det han vill- göra valpar! Tio minifalcons....puh....aldrig!

Agilityproffs!

I lördags var hela familjen på en "testa-på-agility" kurs. En timme helt själv med instruktör. Falcon var helt makalös!!! Han testade alla hinder utan att visa minsta lilla tveksamhet. Rusade upp för A:et, stod glatt på den vippande gungbrädan, hoppade igenom däck och sprang genom tunnlar (kissade också ovanpå en tunnel, man är väl inte könsmogen hane för ingenting). Han var totalt orädd och extremt lyhörd på banan! varenda gång vi kallade in för att göra ett hinder så kom han med glädje- trots att han var lös och det var andra lösa hundar på banan. Så nu har vi fått blodad tand- både han och jag- och ska se oss om efter en kurs!



Minifalcon!


Livet är en fest!

Falcon har varit på hundträff i Båstad igen. Han börjar bli stor nu, det märks i denna grupp bland valpar och lite blygare vuxna hundar. Fullt ös och en riktig sprattelgubbe. Fick några livliga welsh springelspaniel kompisar som han roade sig med...

Häromdagen blev han däremot utskälld under en av de dagliga koppelpromenaderna av en lös liten hund. Hunden morrade och gjorde utfall. Men sådant där gruffigt språk förstår man sig ju inte på när man är en gladlynt setter . Ju mer den lille spottade och fräste desto mer lekhopp åstadkom Falcon. Överlycklig över denna lilla lekkompis (trots hans märkliga läten).

Nästa vecka ska vi på en prova-på-agility. Det finns en tjej i Helsingborg, Gill Lantz, som har agilitykurser för både unga hundar och äldre. Hos henne har man också möjlighet att under en timme prova på agility- helt själv med henne som instruktör. Jag tyckte det var otroligt roligt att träna agility med våra tidigare hundar men Falcon känns som en lite större utmaning, därför tror jag det är bra att kunna testa så här i lugn och ro. Barnen är överlyckliga- detta har de längtat efter. 
Kursen är nästa lördag så vi får återkomma md rapport då. Det blir kanske som med vår Collie- han förstod inte riktigt vitsen med hinder i vägen, ångrade sig mitt i hoppet genom bildäcket och fastnade på mitten. Där hängde han som en trasa! Vilket spektakel när vi skulle få ut honom, ha, ha...

Sätter in en heltokig bild på Falcon som vi tog när vi precis fått hem honom. FATTAR INTE ATT HAN VARIT SÅ LITEN!!!

Tikspaning!


Upp med benet!

Falcon är nio månader och nu ska det minsann lyftas på benet och kissas fyra gånger på varje runda. Ha, ha...han ser för rolig ut. Det sägs att denna period med könsmognad ska vara den jobbigaste under hundägandet. För oss är det än så länge tvärtom. Aldrig tidigare har Falcon varit goare, lugnare och mer med som nu. Vi har en helt annan kontakt med honom än tidigare och verkar förstå varandra så otroligt mycket bättre. Hans goda sidor har stärkts och hans negativa sidor har försvagats. Puh...vi ropar dock inte hej innan vi är över ån, viskar bara ett litet "jippie".  

Häromdagen var han i inhängnaden i Pålsjö skog. Där fanns en collietik som fick Falcons tonårskropp att gå i spinn. Fast denna gång red han inte som värsta token (har kanske insett att det inte ger önskbart resultat utan bara sura tikar) utan la om taktiken och åmade sig istället. Man skulle ju haft filmkameran med! Han visste inte hur han skulle bära sig åt för att få denna primadonnas blickar och lek. Han slingrade sig som en orm framför henne och pratade konstant (vi som knappt hör honom göra ljud i vanliga fall är nu ganska glada för det- det där brölandet skulle ju kunna skrämma slag på vem som helst!). Tiken, ja hon tuggade på en pinne och blängde en aning surt. Nåja, skam den som ger sig. Falcon lyckades åma sig under hennes pinne och fick faktiskt henne att jaga honom- åtminstone lite.

PS: Man brukar ju tala om "öronbarn"...vi har nog fått en "ögonhund", han har precis haft ögoninflammation igen!

RSS 2.0